Usluge

Doma Severović

Za mlađe ljude koji se susreću sa sve većim izazovom vođenja brige o starijim članovima obitelji, pomoć im postaje ponekad neophodna, čak i ako bi voljeli da nije tako. Cilj naših usluga je ispunjavanje fizičkih, emotivnih, psiholoških i duhovnih potreba naših korisnika, uz mogućnost neograničenih posjeta njihovih obitelji.

1.

Opcija odmora i kratkoročnog boravka

Dom Severović za starije i nemoćne osobe u Zagrebu može pružiti privremeno utočište kroz naš program odmora i kratkoročnijih boravaka. Vaši voljeni će imati dobrobit od dvadesetčetiri satne brige osoblja našeg obiteljskog doma, kulinarskih sposobnosti naših kuhara, upućenih socijalnih radnica i raznolikih društvenih aktivnosti. Uz našu pomoć možete predahnuti, sigurni da su vaši voljeni uistinu zbrinuti.

2.

Dugoročni boravak

Starački dom Severović ima više odjela. Svi oni surađuju u pružanju individualiziranih tretmana stvorenih kako bi pružili komfor i ispunili fizičke, emotivne, psihološke i duhovne potrebe naših stanovnika. Naše osoblje je uvijek tu za stanovnike našeg doma za starije i nemoćne, u brizi od 24 sata kako bi učinilo istinitim naše obećanje o obezbjeđivanju brižnog okružja punog podrške.

3.

Hospicij

Dom za starije i nemoćne osobe Severović pruža hospicijsku brigu ljudima s bolestima uznapredovalog stadija i onima koji se bliže kraju svog životnog puta. Naš tim iskusnog osoblja surađuje s profesionalnim liječnicima kako bi uslužili fizičke, psihološke potrebe stanovnika obiteljskog doma i njihovih obitelji i bili uz osobu u svakom trenutku njegovog života, tretirali ga s dignitetom i poštovanjem makar taj trenutak bio i posljednji.

Istinski dom

Otuđenost, sve brži tempo i način života mladih, samački dani bez razgovora
i osjećaj nebrige društva za stariju osobu, dovodi do usamljenosti, a često
i do depresije. Ako ste usamljeni, trebate stručnu medicinsku
pomoć,pokretni ste, polupokretni ili nepokretni, sa demencijom, Alzheimer
demencijom ili bilo kojom drugom dijagnozom Dom Severović je idealno mjesto za Vas.

Život u mirovini može biti zabavan, sretan i ispunjen

Dan  svakog  stanovnika  u  Domu  Severović   kreiran  je  sukladno osobnim potrebama.  Najčešće  počinje  sa  pomno pripremljenim doručkom u restoranu Doma,  a nakon toga svaki korisnik bira raspored koji je za njega optimalan i  usklađen  sa  željama  i  potrebama.  Često  su korisnici raspoloženi za aktivniji  jutarnji raspored ispunjen šetnjama, blagim medicinskim vježbama ili   individualnom  fizikalnom  terapijom  vođenom  od  strane  educiranih fizioterapeuta.  Oni  koji  žele  mirnije  jutro  čitaju u nekoj od ugodnih zajedničkih  prostorija  ili ispijaju duge kave čavrljajući sa prijateljima na  otvorenom  vidikovcu  s  kojeg  puca pogled na zelene zagorske pejzaže.
Nakon  popodnevnog  obroka  i  odmora, vrijeme provode u igranju društvenih igara,  na  nekoj od organiziranih sekcija, gledajući filmove u kućnom kinu ili odlaze u posjetu raznim događanjima koja se provode u Zagrebu ili nekim od   mjesta   u  okolici  doma.   „Stanovnici  doma  žive  život  sretne  i blagostanjem  okružene  zajednice  i   najmanje  vremena  provode  u svojim sobama.  Sadržaji  su  toliko  raznovrsni  i  interesantni da ne ostavljaju
vremena  za  osamljivanje  i  teške  misli. Zajednica živi bogat i ispunjen život,  svaki  stanovnik   doma član je naše  velike obitelji  i okružen je zajedništvom,  prijateljstvom i potporom svih djelatnika i stanovnika doma.
Zajednica  je  osmišljena  kako  bi  korisnicima pružila potpunu udobnost i komfor  i  omogućila  im  da se bez ometanja posvete onome što im je zaista važno  –  uživanju  u  životu!  „  dio atmosfere Doma Severović prenosi nam suvlasnica po profesiji viša medicinska sestra,  Gordana Severović.

Smještaj pokretnih, polupokretnih i nepokretnih osoba uključuje

24 satnu medicinsku skrb

Redoviti pregledi i hitne intervencije po potrebi.

Liječnika

Profesionalan tim koji brine o zdravlju.

Organiziranje prijevoza

Do bolnice i lječilišta u Hrvatskoj i inozemstvu.

Fizikalnu i radnu terapiju

Prilagođena potrebama svakog korisnika.

Nastavak terapije kroničnih bolesti

Pod nadzorom doktora specijalista.

Pružanje usluga po potrebi

Frizerski i pedikerski salon, vjerske usluge, knjižnica…

Što obuhvaća naša 24 satna medicinska skrb?

  • Preventivna, opća i specijalna zdravstvena njega
  • Kontrola krvnog tlaka
  • Kontrola šećera u krvi i urinu
  • Sanacija dekubitalnih rana
  • Kateterizacija
  • Postavljanje / izmjena nazogastrične sonde
  • Davanje klizmi
  • Obrada stome
  • Uzimanje materijala za laboratorijske pretrage
  • Dostojanstvenu skrb umirućeg bolesnika

Dom za osobe treće životne dobi Severović

Dom za starije i nemoćne osobe Severović mjesto je na kojem se brinemo o starijima na najbolji način, poštivajući njihovo dostojanstvo, povijest i potrebe. Uz profesionalnu medicinsku njegu i stručno osoblje osiguravamo ugodan život osobama starije životne dobi uz razna događanja, radionice i izlete kojima ispunjavaju svoje slobodno vrijeme.

Kapaciteti

Kod nas broj primljenih korisnika nikada ne premašuje kapacitete osoblja, a možemo primiti i zbrinuti 100 korisnika u bilo kojem trenutku.

Njega

Podrazumijeva ju se medicinski nadzor i hitne intervencije medicinskog osoblja, fizioterapeuta, radnih terapeuta i socijalnih radnika.

Sobe

Nudimo jednokrevetne i dvokrevetne sobe, a svaka soba ima kupaonicu, TV, telefon i klimu, dok je kuhinja opremljena po HACCP standardima.

Posjete

Korisnici našeg doma slobodno mogu uživati u neograničenim posjetama svojih obitelji i prijatelja kada i gdje god žele, a po potrebi možemo osigurati i nadzor.

Aktivnosti u Domu

Rekreacija

Svim korisnicima svakodnevno nudimo tjelovježbu, izlete, vrtlarstvo, poljodjelstvo i plesne večeri.

Druženja

Društvene igre, proslave rođendani, gostovanja umjetničkih društava, neograničene posjete.

Ostale aktivnosti

Razne kreativne radionice, vjerske usluge i organizacija aktivnosti od strane korisnika.

Imate osobu kojoj je potreban dom?

Ispunite kratki upitnik te doznajte sve potrebne informacije vezane za smještaj i uvjete.