Smještaj

Trenutni kapaciteti i opremljenost soba u našem domu

Imate osobu kojoj je potreban dom?

Ispunite kratki upitnik te doznajte sve potrebne informacije vezane za smještaj i uvjete.

Ugodna i bezbrižna Skrb

Budući da je naša filozofija rada usmjerena na brigu i teži ka cjelovitom zadovoljavanju potreba stanovnika našeg Doma za starije i nemoćne osobe, vodimo računa da količina ljudi u domu nikada ne prelazi kapacitet našeg osoblja te da posvećuje svakome dovoljno brige, odnosno koliko mu je potrebno.

Kapaciteti doma Severović

Dom umirovljenika Severović i dalje ima dovoljno kapaciteta za primanje novih osoba. Ima kapacitet smještaja za 100 korisnika o kojima brine stručno osoblje; liječnici, medicinsko osoblje, fizioterapeuti, radni terapeuti i socijalni radnici. Kako biste donijeli odluku na temelju svih potrebnih informacija možete posjetiti naš dom i na besplatnim konzultacijama saznati sve što vas zanima.

Vrste soba u Domu

Sobe su jednokrevetne i dvokrevetne. Svaka soba ima kupaonicu opremljenu prema međunarodnim standardima, klimu, SOS sustav, telefon i televizijski priključak. Kuhinja našeg doma za umirovljenike opremljena je po HACCP standardima. Za svaku sobu osigurana je mogućnost visokog medicinskog nadzora i hitne liječničke intervencije. Na prostrani dnevni boravak i blagovaonicu nastavlja se 5000 m2 vrta obogaćenog šetnicama i 60-tak vrsta različitog bilja.

Što naši korisnici obožavaju

Preko 60 stabala, i preko 100 cvjetnih grmova

Doma Severović u punoj funkciji osigurava korisnicima ugodan boravak i druženje u manjim ili većim grupama.

Od zajedničkih prostorija posebno se ističu elegantna blagovaonica i dnevni boravak, separei za zabavu sa gostima i obitelji, knjižnica, dobro opremljeni prostor za fizikalnu terapiju te natkriveni vidikovac za odmor i druženje.Sobe su jednokrevetne i dvokrevetne. Mnoge od njih imaju balkone, a apsolutno sve opremljene su klima uređajima, sustavom poziva u hitnim slučajevima, kabelskom TV, adekvatno povišenim wc školjkama i tuševima sa sjedalicama te sefovima za dragocjenosti.

Suvremena arhitektura
KOMFOR i KVALITETA
Iskusni zdravstveni tim Doma Severović sastoji se od obiteljskog liječnika
opće prakse te konzilijarnih liječnika fizijatra , psihijatra, stomatologa
i drugih liječnika različitih specijalizacija. Oni su dostupni za sva
pitanja ili nedoumice koje korisnici imaju o svom zdravlju i prehrani, a
za korisnike koji trebaju kontinuiranu liječničku skrb organizirane su
redovne laboratorijske pretrage .

U timu se nalaze i visokoeducirane medicinske sestre i njegovatelji te fizioterapeuti koji su u Domu prisutni 7/24. Osoblje je educirano za brzo i učinkovito reagiranje u slučaju hitne medicinske pomoći, a svakodnevno su od pomoći pri jutarnjem/večernjem oblačenju i osobnoj higijeni korisnika.

Holistički pristup zdravlju
ZDRAVLJE
Park Doma Severović idealno je mjesto za odmor i opuštanje u pravoj maloj oazi biljaka, šetnica i sjenica. Preko 60 vrsta raznoga cvijeća i biljaka
zasađeno je u vrtu i o njima se najviše brinu stanovnici doma. Park se
prostire na 5000 m2 i opremljen je klupama za odmor i rukohvatima koji
korisnicima pružaju sigurnost, a boravak na svježem zraku daje dodatnu
vrijednost i povećava kvalitetu života stanovnika Doma.
Botanički vrt - odmor za oči i dušu
VRT, ŠETNICE i SJENICE
Blagovaonom Doma Severović kontinuirano se šire ugodni mirisi domaće hrane koju pod kontrolom nutricionista, koristeći samo najfinije i svježe namirnice, pripremaju talentirani kuhari. Korisnicima Doma pruža se mogućnost izbora dnevnog menija, uključujući i opcije za one koji imaju posebne prehrambene potrebe.
Miriše na domaće
KUHINJA

Infrastruktura, kapacitet i kvaliteta smještaja

Kako bio zaista bio onakav kakav treba biti i kako bi ostvario glavne smjernice naše misije i pružio vam iskustvo boravka kakvo i sami želite, u našem se domu puno računa vodi o infrastrukturi, kapacitetima, odnosu broja soba i stanovnika, te kvaliteti smještaja. Iz tog razloga, na upravljanje smještajem ne gledamo samo kao bavljenje brojem soba i kreveta, nego i distribuciju kapaciteta osoblja da se bavi svakom osobom s dovoljno personalizirane brige i posvećenosti potrebama.

Imate osobu kojoj je potreban dom?

Ispunite kratki upitnik te doznajte sve potrebne informacije vezane za smještaj i uvjete.