Stotine ljudi u Hrvatskoj svake godine dolazi u fazu u kojoj im postaje očito da će skoro preseljenje u dom za starije osobe biti neizbježno. Kako za njih, tako i za njihove najbliže proces raspitivanja, odabiranja doma i preseljenja u starački dom postaje stresan proces. Mi u domu Severović razumijemo vašu situaciju. Znamo što osjećate. Vodimo ovaj dom iz ljubavi prema ovom poslu i pružanja iskrene brige za one kojima je pomoć i ovakav vid podrške potreban. Svatko zaslužuje dom za starije u kojem će se osjećati zbrinut, u kojem će se prema njemu ophoditi s poštovanjem. Nažalost, ostvarenje ovog kriterija, koji je glavna nit vodilja u našem radu, ne može se opaziti u svakom staračkom domu. Naš moto je: „Naši klijenti ne borave u našem kompleksu, već mi radimo za njih u njihovom domu. Kada ste ovdje, vi ste obitelj.“

Naš atandard usluge i iskustvo koje stanovnici našeg obiteljskog doma imaju temelji se na tri glavna stupa čijem poboljšanju konstantno težimo. Prvi stup čine zdravstveni i higijenski standardi, drugi je kompetentnost osoblja i na kraju tu je kvaliteta i količina brige o stanovnicima našeg doma za starije i nemoćne. Koje su mjere opreza pri radu sa starijim osobama? Koji su higijenski standardi na kojima se inzistira kao i ostale zdravstvene mjere na kojima se radi? Sve su to faktori koji utječu na kvalitetu života u domu za starije i koje trebate imati na umu prilikom odabira doma. Upravo zato ova tri stupa temelj su našeg dosadašnjeg rada i kriterij za svako daljnje usavršavanje. Uz to, konstantno ulažemo u obučavanje i usavršavanje našeg osoblja koje je tu za svakog stanovnika doma i ophodi se prema njemu sa empatijom i entuzijazmom.

Kada odabirete dom za starije i nemoćne vodite pri tome računa da on može odgovoriti upravo na vaše potrebe i specifičnosti vaše osobne situacije. Postavite si pitanje da li dom za starije u koji idete može pravilno regirati na stanovnike koji ispoljavaju simptome dementnosti, probleme s održavanjem težine, inkontinencije, prehrane? Da li je osoblje doma za starije izučeno za svaki od tih situacija od kojih je svaka različita i zahtijeva drukčiji pristup rješavanju problema. Takve stvari se ne mogu prepustiti stihiji, niti si vi možete ili želite priuštiti da saznate odgovor na to tek kad vas situacija s time souči. Da li je osoblje doma umirovljenika kojem idete ekspertno i zna pravilno i na vrijeme reagirati u slučaju pada? Ili u slučaju zdravstvenog pogoršanja? U domu za starije i nemoćne osobe Severović obučavamo naše djelatnike u stručnom procesu skrbi za stanovnike na temelju velike većine realnih scenarija koji se ljudima događaju ne ostavljajući prostora za improviziranje. Oni će svakom slučaju pristupiti učinkovito i na temelju znanja i pripremljenosti.

Svaka osoba koja razmišlja o opciji da dođe u naš obiteljski dom je slobodna da nas posjeti, provede neko vrijeme ovdje, druži se sa ljudima koji ovdje žive, te sama donese odluku da li je ovo dobar izbor za nju. Odabrati pravi starački dom nije moguće preko noći. Bilo da osoba traži smanjenje životnih troškova, traži rješenje i pomoć za nove praktične potrebe koje su se pojavile u njenom životu ili privremeno treba intenzivniju njegu i mirniju sredinu za oporavak nakon teže operacije koja ju je zadesila ili tek slijedi, u svakom od navedenih slučajeva svakoga ohrabrujemo, starije osobe ili one u čijoj su brizi da se osjećaju slobodnima obratiti nam se.

 

Podijelite ovu objavu na: